söndag 29 april 2012

Helgen

Så var det söndag kväll igen....suck vad helgen far fort.... :-( Har ingen lust att fara i jobb i morgon,inte alls!
Fredan fik vi sluta redan kl. 14 :-) Var och handlade,och hem o äta o så på kaffe ti Lappfors,trevligt :-)
Lördan for i hushålls sysslor,långpromenad i skogen med fyrfota vänner :-),lite skoluppg. och på kvällen var vi ut o kör runt i nejden,socklot,nykaabi,kovjoki,jeppis och hem via pörkenäs och nabba.
Å idag 29.4 är det 10 år sen man fick ta emot lillebror på bb :-) Så ikväll var vi på kalas,han fick en kamera av syrrorna :-) Varit ut i skogen en sväng också med hundarna,hyj vi råkade på en orm :-/
Fuskade i fredas med pointsen,annos har det gått bra i helgen,och tre gånger rask promenaden denna vecka.Hmm...tror på 500 g. nu till i moron bitti.Två gånger tårta och glass...aj aj...nå vi sir..
Hade på mig loppis kjolen ikväll och det var bra!Roligt när man känner kläderna börja passa mera.
I morgon kvällen-glada vappen,blir mat i grannbyn med goda vänner :-) fusk kväll då... :-)
Tjingeling!

onsdag 25 april 2012

en vårkväll i april...

En timmes skön hund promenad en fin kväll som denna :-) njöt som bara den och sindy gick fint i koppel,satt sig ner o tittade djupt med sina bruna ögon,ja lite godis i fickan e bra ti ha ;-)
Hade skola igår kväll,och på måndan hade jag vilo kväll från motion,men ikväll var jag ledig o med ett skönt vår väder som detta blev det hund promenad :-)
Vi satt ute en timme på jobbet idag oxå,det var så skönt i solen,snön smälter bort nu och våren e här-äntligen!Våren e en fin årstid då allt börjar växa igen och så blir det varmt och sommar och semester :-)
Det for ju lite väl mycket vid måndagens vägning men....det jämnar väl upp sig igen nu då... ser skymten av 80 nu så ja kämpar vidare.Det var så roligt att få på sig utebyxorna i söndas-hurra!Kände mig så smal på en gång och det e ju 7,1 kg. bort oxå så klart det känns :-) Känner mig nöjd med att kämpa,och unnar mig på helgen med nåt gott,det blir ju glass säsong nu oxå...mm...
jepp så var det idag nu i duschen och äta de lite före lägg dax.Ha det gott ni som läser!Tjingeling!

måndag 23 april 2012

söndag 22 april 2012

Helgen var över...

Så var den helgen över då...varför går det så snabbt?Sku vila ha mera ledigt men men...haft en bra helg i alla fall :-) I fredas var det knatte disco som gällde och att hålla lite koll på dom,var bara en stund där för ja skulle ju upp till skolan på lördan,hade nå referat seminarium till kl. 12,det gick bra.Så blev det en våt skogspromenad med bästa vännerna,och kebab o franska på kvällen me en kompis till oss,och sen att-hitta-hem-åt-en-hund i larsmo :-) Idag har det varit bra oxå,sovmorgon till 10,och städning och tvätt av kläder på förmiddan,och en lång promenad i grannstaden med de bästa av de bästa :-) 1 1/2 h. i 8 graders värme och sol :-) jätteskönt!
Bjöd min vän på mat sen,lax och mos som min man köpte från marknaden på lördan-mums va det var gott!
Ikväll var vi på 2 års kalas till andra vänner här i byn,roligt roligt och en fin tårta,tog en liten bit bara ;-)
Det bästa som har hänt idag är nog att mina egna ytterbyxor gick på mig :-) inte hänt på det sista halv året :-) jihooooo!Fått använda gubbens nu så det känns bra att mina går på nu och ja kände mig smal idag,hela dräkten kändes stor :-) Det blir spännande vägning i morgon,gissar på 800 g....el. 700 g. hade gått upp förra veckan så allt som har farit ner nu känns bra!Vi fortsätter kämpa med points och motion i rätta takter :-)  nu ska ja se en film så tjingeling...hörs i moron med resultat :-)

torsdag 19 april 2012

fullt upp

Ja det e nog fullt upp nu just.Kom just från skolan,en intressant kväll med föreläsare,och en rolig film som har kommit på tv.Tipsar här:Mozart och mums mums på svt play på nätet.Titta den!!! :-) Några veckor till med skola,och en praktik vecka så är det sommarlov :-) Fick hem lapp om jag antar höstens plats på inriktnings året....jaaa det gör ja väl :-)  8 månader så e man färdig räcknat från aug. :-)
Känns stressigt på jobbet oxå,med sjukledigheter,kontrakt skrivning...wow en månad till!Suck,har så leido då man int får veta nåt mera men kanske det löser sig på annat sätt ;-)
Igår kväll vara jag på en rask promenad med Sindi,det var skönt både för hon och mig,måst ju får bort den här vikten som kom tibax.Blir mera motion i helgen :-) och halva lördan i skolan,och lite läxor på det....men det känns bra med points nu och känner att kläderna går bättre och bättre på mig :-)
Tja,nu ska äta de sista pointsen nu o titta lite på tv..tjingeling!

måndag 16 april 2012

måndag 16.4

Så var måndagen nästan över,haft en bra dag på jobbet.Var ut på skön promenad me en klient på dagen och  såg en häftig hund.Svart och vit och hade ett blått öga och ett brunt öga :-)
Ikväll var jag ut och först med Salli,sen for ja med bästa vännen o de två lurviga hundarna i skogen,det var skönt.Blött och vått i marken,snö,vatten vårdoft,svanar som lät,hundarna lekte,älgskit och diken att hoppa över....vi har fina skogar här i Finland.Hann på möte om årets byafest oxå,det blir nog bra i år oxå :-)
Vägningen idag visade på plus sidan :-( Men nya tag! :-) Vet orsaken oxå,det for för mycket förra veckan,och fuskat med pointsen,men motion nog bra.Men men som sagt nya tag,inet deppar vi ihop för det :-)
Så nu ät lite och lite tv slapp före sova.Tjingeling!I morgon skol kväll :-/

söndag 15 april 2012

loppis fynden



Här kommer loppis fynden,en h/m kjol för två euro,och den fina klänningen var endast tre euro,hittade dessa i fredas på kvällen vid missionstugan.Och tunikan hitta ja för nån ve. sen för 1,50 :-) Och fina fynd blev det.

Jaa så här kan man ju ligga och ha söndasmys oxå :-) Findus e som han är men vi tycker om honom ändå.
Idag har inte hunnit med så mycket,vek bort lite nytvättade kläder,och skalade lite potatis,ställe mig och for sen till mina skötebarn,hann läsa ut en bok,o titta en film och gosade med lurviga vännerna,va ut en sväng före jag for hem.De e så söta och roligt när de tycker om mig <3
Nu kokar potatisen,och köttet i ugnen....är hungrig!!!Sen kanske man hinner ut en sväng oxå,det regnar inte men blåser kallt...tjingeling!

lördag 14 april 2012



Va då lata katter idag :-) En på varje soffa ligger de och sover....de e mina älsklingar och fast vi bara sku ha en blev det tre :-) tre katter under ett år,missan i juni -09,ariel dec.-09,och lill prinsen missans unge findus i maj -10

Viktnedgången hittills!

startvikt 88,8 kg. och började den 27.2,väg dag varje måndag morgon .Delmål ett att koma till 80,sen delmål två 75,och målet 70 kg. Men 72-73 skull oxå gå....

5.3 86,5 kg.
12.3 85,7 kg.
19.3 84,9 kg.
26.3 84,1 kg.
2.4 83,5 kg.
9.4 82,1 kg.
16.4 83,1 kg. första gången +
23.4 81,7 kg.
30.4 81,3 kg.
7.5 80,2 kg.
14.5 79,4 kg.
21.5 78,5 kg.
28.5 79,4 kg. andra gången ett +
4.6 77,7 kg.
11.6 77,9 kg.
18.6 77,7 kg.
25.6 77,1 kg.
29.6 76,6 kg. semester :-)
31.7 76,6 står på samma resultat efter semestern :-)
6.8 75,8 kg.
13.8 75,9 kg.
20.8 75,6 kg.
27.8 74,5 kg.
3.9 73,4 kg.
10.9 73,1 kg.
17.9 72,8 kg.
24.9 72,6 kg.
1.10 71 kg.
8.10 71,7 kg.

regn och slask väder :-/

Lördag och det är skit väder så att säja!Regn och snö,bara plus 2,8 grader :-(( Var e solen och våren det e ju mitten av april redan!!!Men men va kan vi åt vädret,bara ti vänta tills det blir bättre.De e så blött och klottigt så katterna drar in massa smuts.E ensam hemma idag,sov till halv 10 och låg och drog mig till 10 :-) Då tyckte nog hunden det var dax att få mat,så vi steg upp o. åt lite,plocka i köket,lade i gång en tvättmaskin.Så ville min bästa vän ut o gå,så det var att dra på sig regnkläder och gå ut med henne o bus hundarna,vi gick till grannbyn och över åkern tibax,lite vått och klottig blev man va....allt för vikten :-D De finns inget dåligt väder inte för hundägarna eller om man skall ha motion ;-) Lite över 1 h. tog det bra så!
Och tur man har torkskåp,går inte ute före ikväll med nästa hund,å det blir nog kort promenad!
Nu skulle det vara att städa lite,tvätta mera kläder då,kanske någon film senare?!:-)

Var i jobbet igår och det var konstigt efter två lata dagar :-) Dagen gick fort,och personalmöte gick undan oxå,e lite stressad över hösten när man inte vet om har jobb eller ej?Får förlängning en månad i gången,så sjukt!!!!Sku vill känna mig trygg,skit företag! :-(
Var och handlade lite mat sen, tog så länge då det var så mycket folk!Hem och var ut o gå med hunden,plockade i kylskåpet o insåg vad jag glömde :-/ Men jag o min bästa vän var ju på väg till stan,för vi sku till loppis o fynda :-) hade två kassar med som jag ville slippa.Och jag hitta två fynd,en fin klänning och en liten söt kjol :-) för ynka fem e.!!!!De tvättas just nu skall ta kort på dem.Passade perfekt,å storlek 38!!!!Hurra! :-) jätte kul att shoppa nu när man håller på få en kropp tibax :-)
Sen hade vi juh hundarna med så gick ett varv och så var vi handlade lite till mat,köpte mera helköttsbiffar till hemlagde hamburgare :-) Sen for vi hem igen,blev att vi tog med vår vän till grannstaden och äta lite fredasmys mat,kebab och franska för min del :-)
Tjingeling måste fortsätta städa nu :-)

torsdag 12 april 2012

Njuter

Ja det gör idag njuter av denna dag.Vädret klarnade upp lite så det blev en timmes promenad med bästa vännen på fyra fot :-) Vi gick runt i byn en runda,hon gick jättesnällt blir bara bättre och bättre med mig.Hon såg en svart katt i diket o flög rätt ner på den så jag tänkte falla,hin börja skälla efter den så fyra rådjur flydde fältet som stod på åkern och åt :-) åh suck....o sen ville hon gärna gå o hälsa på dom stora vita fåglarna som var på åkern,de såg juh så häftiga ut :-)
Ätit lite mat nu och lagt på en film,en sann historia....har sett den förr men minns inte hela...den e lite läskig :-/
Jepp hopp tjingeling!

Semester dag 2

Skönt att sova i morn,man blev tydligen trött av simmningen :-)
Å det regnar,o ett mulet,o trist väder idag,suck jag som tänkt fara ut gå me stövaren idag..kanske det blir bättre väder på eftermiddan?!Vad ska man hitta på idag då?Film väder??
Sku man ha pengar sku ja no veta vart jag skulle styra kosan...men men inte nu...
Ikväll har vi skola o vi börjar redan halv fem med nån info av rektorn...så man hinner inte så mycket före det...men men...i moron e det fredag den dagen går fort :-) o så blir det helg,o har inga planer nu när läxorna är nästan gjorda alla....hoppas på bra väder så man slipper ut.
Mina kissor tycker att man kan vara ute idag,i alla fall två st.,en ligger och latar sig på soffan nu :-)
Just det nåja tjingeling!

onsdag 11 april 2012

blogga eller inte blogga?

Funderat några dagar nu om jag skall eller låta bli....men gör ett försök nu så ser hur det går...
Vem e jag då?Jo en kvinna i sina bästa år,heltidsjobbar,och studerar två dagar i veckan kvällstid,försöker sköta ett hushåll där i mellan,och vara ute o gå.Bor med min man ute å landet med våra djur,katter hundar och kaniner :-)
Varför heter min blogg vikt kampen jo....för 6 ve. sen ställde jag mig på vågen :-( den visade hemska siffror...och så fick jag den rätta gnistan tack vare en lärare som frågade när jag skall få min fastlagsbulle???Neee ja e int gravid de e fläsk!!! :-D Så.....viktväktar points som jag vet att funkar....och resultat hittills är -6,7 kg. :-) jihooooooo!!! Vet vad jag borde väga men dit e det långt men ja ger inte upp för nu vill ja har nya kläder och ingen värk i min rygg,hur skall jag orka i vård yrket annars???
Så varje måndag e det väg dax,äter för de points jag har för dagen,o försöker vara ute o gå 3-4 gånger i veckan.Ikväll blev det simmning för vi var från skolan o. testa vattenjumppa så skönt!!!
Känner mig lagom mör i kroppen nu o tror det blir sängen och en bra bok,har semester i morgon :-)
Så detta var första inlägget på denna blogg,bilder kommer oxå någon dag...tjingeling!