onsdag 29 augusti 2012

:-)

Nu är pappren påskriva,en kort rundtur,och arbetslistan hänger på kylskåpet....och två dagar kvar på jobbet...på tisdan 4.9 börjar nya jobbet med två skiftes jobb på läroavtal :-) oj va de e mysigt där,tror att kommer att trivs och kommer att få en ny mängd erfarenhet med i bagaget :-) förväntasfull,nervöst,spännade och glad är jag.Hoppas jag skall orka med ev. 85 % och skola...äh...ja e ju ung än ;-)

måndag 27 augusti 2012

Oj :-)

Oj vilket flyt jag har minus 1,1kg :-) ups men kul!!!!Märks att de blev mera motion denna vecka,o int fuska så mycket o efter en pms vecka :-) vi fortsätter kämpa!Ikväll regnar det så det bara vräker ner!!!Väntar på robinson,ska bet. lite räckningar nu och ordna lite papper...

foton från helgen











Hundar på besök,solnedgång i socklot,villan igår,och sötisarna delar gungstol :-)

lördag 25 augusti 2012

Villavsluttning

Så var det avsluttning för sommaren,redan!Ho ho vart for de här senaste tre månaderna????Inga planer kanske ti villan i ådö,min lillebror sku vila råka oss idag oxå....så vi får se vad som händer.I alla fall e de fäädi städat och tvättmaskin går på det sista,rent i sängarna,magen e mätt,kaniner är matade,blommor vattnade m.m  :-) har gubben ut på jakt så ja får gjort mycki då int han tållar i vägen här ;-) Kissorna e så trötta idag ligger o sover bara,de e bara sindy som håller låda med sitt gnäll löip sindy e hormonstinn nu just :-/
Tjuvvägde mig igår och oj :-) hoppas det håller i sig får man hoppas!Det går bra nu just fast hormonerna hoppar men de funkar!
Det roliga telefon samtalet jag hade i måndags blev ett till telefon samtal i onsdas och det blev klart hur det blir med jobb och skola :-) Så nu e det bara nästa vecka till,så blir det nya utmaningar och skiftesjobb kan jag avslöja :-) ska skriva papper nästa vecka och besök nya jobbet.Ska bli kul med något nytt och eftersom de ser ovisst ut med framtiden inom kårkulla så nöjd o glad  jag :-)
E inte van med lediga dagar inne i veckan så nu blir det läxor,hushåll och motion tror det blir riktigt bra det här.
Fyndade i måndas på stugan,tisdan fick min kära man tre ko glas som ja fyndade på fb loppis,onsdan fick ja mina blåa lampor,och på kvällen fick jag sålt nåt och köpt en två e. huppari från stugan.
Nu hänga tvätta!

måndag 20 augusti 2012

Vilken dag!

-300 g. i morn nåt var det ändå...pms vecka o allt! :-) Varit på långpromenad på jobbet min kära pratsam klienter idag runt jutbacka va skönt :-) bra jobb man har!Fick ett samtal som gav mig förhoppningar om framtiden,får se om det löser sig i alla fall med nåt!Ikväll blev det en "stuga" utfärd och kom hem med tre plagg och ett tjockare hundtäcke åt salli :-) fem e. för allt,no bra ställe hede!Blev en till långpromenad med långöronen i stan :-) och via butiken o handla lite smått o gott!Nu vänta på Robinson starten :-)

söndag 19 augusti 2012

helgens bravader

Fredag kväll till Jeppis först ett varv,efter pengar,köpte en jaktdräkt åt gubben,o äta en god biff me franska vi grillen :-) mums! Sen ti juthbacka och råka en massa känt folk,och hann titta några varv.Lördag blev ett varv till i nykaabi o då fick några kor komma hem ti samligen :-) Ti villan på e.m på kaffe och på kvällen blev det w.w pizza och ut o köra ti andra sjön och sen o titta om de fanns nå älgar nånstans.Söndan har farit i hushållsgöror,tvätt och loppis runda på e.m inga fynd :-/ dålig fynddag bara två kor ti samligen,for ut och gå me bästa Sindy en timme och ikväll har vi varit ti våra vänner och hämtat korv göran mat :-) En bra helg med andra ord!
I moron börjar jakten så då blir man jaktänka då :-/ Nåja ja har ju skolan att tänka på.
Fyndat fönster lampor på fb loppis i helgen å :-) blåa!Nu blir det duschen och så lite popcorn,och film :-)
Lite av ko samligen i köket :-) de två närmaste fick flytta in igår och ställningen bakom,två flaskor ska dit än,plus de ja fynda idag.
I morgon vägnings dax,hoppas hoppas...tre gånger länk denna vecka poitsen stadigt bara fredag kväll fusk.
Jepp hopp hej!

Helgens bilder





Lördag på villan lite foton av bär,natur och djur :-) och från lördag kväll ut o köra ti nykaabi och andra sjön,så fint halv 10 tiden där så :-)

fredag 17 augusti 2012

Fredag :-)

Åh va skönt med helg,varit en lång vecka med skolstart med ny klass som man ska lära känna och nu nu vet man vad man gör på tisdagar och torsdas kvällar framöver... :-/ men men mitten av april borde man vara klar så....det blir nog bra!Å på jobbet känns det ovisst o inte så kul nu just,vet att ja har två veckor kvar på heltid...men sen kan det bli mindre timmar 6 timmar om dan,bra då ja studerar men behöv bra lön oxå!!Blir skit lön nu och det blir ju till inget :-(  Varit duktit o varit på länk två kvällar i alla fall :-) och i moron o på söndag blir det mera länk,att äta rätt e inget problem :-) Men idag e det fuskdag började med tårtbit i morse och just var vi ti stan o åt franska med helköttsbiff-mums!Fick semesterlön i onsdags,oj oj då det sku komma så där varje månad ja då sku man kunna spara och int få det att gå jämt ut varje månad :-)
Nu blir det att fara ti nykaabi på jutbacka markna o skåda om man fyndar el. bara råkar folk i år igen :-)

Foto från förra helgen då Findus sov sött :-) bästa frassen miin,bara vi sku få bort alla elaka katter som kommer hit o bråkar me våra kissor!!!

måndag 13 augusti 2012

så gick de idag

jämnvikt idag,eller 100 g. upp men de e lika som jämnvikt typ.... :-) En rätt bra dag på jobbet,haft köksdag så dagen gick fort.nu blir det en stövar promenad o inviga nya kopplet åt sindy :-) å i moron börjar skolan igen då,väskan e nästan ställd så bara ti komma heim o äta i moro o kör iväg ti bennäs.


söndag 12 augusti 2012

Helgen

Här spela Ledin igår,mycket folk på väg dit.Nästa bild från gamla hamn,och sen när vi for hem var det fin himmel bakom oss,och i sundby finns fina hus långt uppe i skogen.




Så har nästan helgen farit igen då men så e det att helgen far fort.Int gjort nåt mycket igår var det städning och 4-års kalas i socklot  på eftermiddan,oj då man sku fylla fyra så mycket paket hon fick :-) Var ut o kör en stund igår till stan o titta på folk som for på Ledin,och ti gamla hamn och i skogen o söka älgar.


senaste fynden

 Senaste fynden från förra veckan :-) jeansleggings 3,50 på nya loppiset,en t:shirta för 1 e. vid stugan.
Mjukis byxor,två huppari från stugan 2 e./st  Roligt med fynd :-)

måndag 6 augusti 2012

:-) vilken start

Fick en glad överraskning när jag klev på vågen i morse :-) -800 g.
Så en bra start på den sista kampen och på denna vecka :-)

Helgen,lördan regn regn,åska,kvaft regn....fick städa lite och hade el montören hiid o fixa el fel som åskan hade ställt till med :-/ utan varmvatten bl.a.På kvällen for vi o köpa glass o ut o köra i skog o mark för att få se nån älg,men nej då :-/ fick vara ti en fin plats oxå,o på ett ställe när vi om ut ti en väg visst ja int riktit var ja var först :-/ men sen såg jag :-)
Söndan blev det bättre väder och vi for ut på sjön med några bekanta oj va länge sen jag varit på sjön...e ingen båt människa så....men igår var det stilla och fint var det fick se olika ställen och var lax fällorna finns :-) tre st. fick vi upp.Roligt var det.Och rökt lax fick vi :-) Så blev det en lång skogslänk med sindy vi for nästan till Kovjoki,och husse fick hämta oss :-) Vi fick se en röd räv och sindy kunde inte först varför hon inte fick springer efter den... :-)
Ariel ha varit i slagsmål med någon annan katt,hade sår under ögat och nära munnen igår,och var lite ynklig och ville bara sova,men i morse kom hon o var gosig i sängen  :-) inte så farligt alltså.

Jobbet rullar o på,kommer igång mera o mera känns bra nog :-) får se hur det blir från 1.9 bara :-/ om det blir 6 h. om dan då???Egentligen sku det var helt ok nu när ja studerar men men de e ju mindre lön oxå :-/
Bytt ställe så det känns lite nytt än men nog blir det bra.
Nästa vecka börjar skolan igen :-/ nåja det blir väl nog bra det oxå,har praktik före jul först.
Nu ska ja äta lite lax mums!