söndag 30 september 2012

Neeeeej :-(

Det har hänt något tråkigt igen :-( Å dessutom ingift i mitt släkte o kände henne bra.En svår trafik olycka i den mörka natten djupt inne i skogen,två barn e utan sin mamma,och hennes man e utan fru :-(
Vila i frid Camilla vår vän!

Varit i jobb i helgen,lördag morgon en bra dag,fick äppel av anhörig så jag fixade en äppelkaka till e.m kaffet de blev gott :-) Var ti prisma efter blommor,och lite smått o gott.Fick inte gjort nåt sen efter den tråkiga nyheten,vi var bara o lägga ljus till platsen :-( kan inte fatta :-( så hemskt!
fynden från stugan,en tröja för 2 e. och tunika 1 e.

Söndasmys :-)

Höstblommor

Ljung ska de va på trappan

Ska ha mossa ännu runt
I morgon börjar jag halv 2,sov morgon skönt :-) Och väg dax,får se då...hoppas på ett bra resultat ;-)

fredag 28 september 2012

lite foton

Tog lite ego kort idag :-)


Dessa blommor fint just nu

Mycki rönnbär i höst!

Findus vår :-)
En kattburk jag hitta vi erkkin-halli att ha torrfoder i

Sallis matburk som v fick i nykaabi av veterinären sist

Höst mys med brasa

Fredag-ledig dag :-)

Alltså en ledig dag och inga läxor att göra ens....de betyder att det e hushållet och bara vara dag :-)
Varit en bra vecka,had kväll i måndas,och tisdag morgon med skola på kvällen,onsdan var jag ledig och gjorde fäädit en uppg. och skicka in den ti läraren,hann vara ut på timmes länk me sindy,och ti stan ti bibban,och handla lite,och in o fynda två plagg vid stugan för tre e. :-) foton kommer,de hänger på tork nu just.Och ons. kvällen fick jag o min studiekamrat gjort färdigt inledningen till lärdomsprovet som skall vara in nu i helgen :-) skönt ti ha det undan,vi ska skriva om utbrändhet.Igår var det morgonskifte med mycket städ,och hjälpa duscha,var ti apoteket ett varv,och en klient kom hem från sjukhuset,att se den glädjen hur glad hon var att få vara tibax :-) oj... Skolan igår kväll,intressant :-) o fick fara rei före 20.00 :-)
Idag har jag hunnit tvätta en maskin kläder,plocka i köket och lägg i maskin,tvätta fem fönster på framsidan av huset.Å så skrämde de mig från insidan,salli och gubben :-) Nu borde jag åka ti stan o handla lite mat,äta nåt och sen fortsätta på baksidan med fönstren.
Jobbar morgon både lördag och söndag,men slutar redan kl. 14 så hinner med annat nog sen å,som att fixa lite fina höstblommor på trappan,städa upp här på gården....
Blir nog någon promenad i helgen oxå,det närmar sig mitt mål och deadline :-) pms veckan e slut så borde rinna av mig lite vätska nu e så nära så nära nu....jeansen väntar!!! :-)

måndag 24 september 2012

helgens fynd



Lördagen loppis fynd en hello kitty mys tröja,en svart långa tröja från h/m,rosa tunn huppari,grå h/m t:shirta och en sjal rosa :-) plus ett sängöverkast åt kissorna/salli...12 e. för allt!!!Gillar loppis!Va så längesen så vi fynda så bra!!Blev promenad på e.m. i Kaabi med vännerna,kvällen på kaffe ti abc med <3.
Söndag gick i studier,infektionssjukdomar,hann en bra bit :-) På kvällen kom mamma med fam. hit en sväng,och så var lillebror D. me hojen hit en sväng oxå.

foton torsdag 20.9
















lördag 22 september 2012

foton från förra helgen












ledig helg :-)

Vilka bra dagar man haft,hade onsdags kvällen i jobb blev lite saker igen så vi blev lite sena i programmet men allt gick bra ändå.Mycket man ska få se än och lära sig!
Ledig torsdag,tog en rivstart och hade storstädning i klädskåpen ut me allt och torka o vek in fint,en påse att slänga och en stor hög till loppis nångång :-/ ho-ho! Ner med gardiner,o ut med dammet!Blev en paus då vi for ti halppis i alahärme en sväng,åt mat där mesamma oxå :-)
Sen fortsatte städning av sovrummet och hela huset på samma gång,skurning och ut me mattor,wc tvätt och ja.....så skönt me städat hus :-) Va ut me sindy ti skogs och fick lov att vara tyst o stilla när hon fick upp nåt byte och älskling va redo att skjuta :-) jag-tyst?! :-D Till slut fick vi fast henne och så for vi ti stan på knack korv ;-) och en smakbit.Fredan hann vi o handla och på en kaffe,erkkin halli o shoppa lite.Foton kommer!
Igår hade jag kväll och fick hjälpa till i bastun.Tre veckors listan den första har bara farit nu...trivs bra på mitt nya ställe.E ju van med klienter utan språk,och dessa pratar sju stugor fulla ibland :-) roligt roligt!
Idag har det varit loppis besök,12 e. fattigare men fem plagg rikare och ett till hundtäcke oxå.Flera veckor sen jag var ti loppis sist :-) en fynd dag för oss båda!Foton kommer!En skogspromenad på det och suttit den senaste timmen med en trevlig hemuppg. :-/ skriver så ja får snart bältros!
Kvällen vet jag inte än nåt om....
Men i morgon mera skriva,hårfärgning,fönster tvätt om vädret till låter!
Hoppas på nåt resultat på måndags vägningen,blir nog en promenad i moron oxå :-)

måndag 17 september 2012

måndag 17.9

Nu vecka med nya möjligheter :-) Flera kvällspass,en tent,ledig dag och ledig helg som kommer att gå i hemuppg. och tvätta fönster tror jag bestämt!
Kommer just från stan,va ti arbk. byrån o visa arb. intyg från ex jobbet,"råka" gå in ti kappahl och fynda två bh då de hade fö 9,95 e. så 19,95 e. för båda :-) sku ti bibban oxå men di öppna ju 11 först så vi va ti shell o byte lampor i min bil och tanka då o for hem sen...tar bibban en annan dag.
Var i helgen i jobb,lördag morgon och igår kväll.Va ut och skutta med en i det fina vädret,och fixa kvällsmat,va rätt lungt då det var söndag.
Ett minus på 300 g. i morn med fusk och lite motion i veckan men men...nya tag och dessutom börjar pms vecka så det går sämre då :-/
Nu lite i mat och sen iväg till jobbet.Slutar 14 i morgon så hinner varva tent läsning en timme minst då :-)

torsdag 13 september 2012

:-)

Findus kom hem lite före kl. 16 mitt i allt kom han gående på vägen :-) frid och fröjd!Trött och hungro var han :-)
En intressant skol kväll oxå blev det med infektionssjukdomar som bältros,konstig feber,rosfeber,sepsis....
bra lärare!
Å i morgon blir det kokkola reiso bestämd vi just :-) rax here we kom ;-) å arnolds munk kanski???
Shoppa lite toppar,bara strosa runt.Måst hem ti klippning halv 5 bara.

Detta är findus!

Var är Findus???? :-(

veckovila två dagar :-)

Jepp,två lediga dagar efter fem tuffa skift plus en skol kväll!!Hade första kvällen i måndas som var lite kaotisk med våffel stekning och dåliga människor,duschning o allmänt rådd då ja int visst nåt :-/ Men men det gick nog bra,en ambulans färd blev det dagen efter mycket man får se och lära sig :-) Igår lärde jag mig nya saker,som att ta urinprov och föra ti lappen,beställa mat.Och lärare från skolan ansåg 2 ve. praktik på bädden bör räcka el. så malmska 2:an. Men trivs bra,kommit in i rullorna bra!De e så söta tanter :-)
Idag har det varit hushållsjobb,anatomi läxa,tent läsning,kaffe på stan,mat lagning.Och sökt vår findus som e rymmen sen igår halv fyra på etmeddan :-( Inga spår nånstans.Och ariel kom in 3 i natt men inte findus :-( Varit o sökt efter stora vägen,mot vannäs,upp i skogen.risken finns på räven el. rovfågel :-( Men kanske han dyker upp snart igen,men ha bruk int fara nånstans!
I morgon är det lönedag från båda jobben :-) å vilken summa sen,blir ju rik!Gubben tyckt jag sku dela me mig...men he tyckt int ja na ;-) i så fall far vi på shopping ;-) fniss...
Nu ska ja koka lite gröt och sen fara ti skolan,har infektions sjukdomar-intressant!Har en uppg. inom det,så i morgon blir det bibban o söka info.Tent nästa vecka oxå :-/

måndag 10 september 2012

uppdate :-)

Så had de två lediga dagarna farit,blev mest skoluppg. som blev gjorda,mat inköp,skola,stass ärenden,promenad,bastu :-) hade lördag morgon skifte och söndag å det gick riktigt bra känns bra när man får prova på egen hand lite och lära känna tanterna :-)Min handledare visade o frågade så det är bra och en av tanterna sa hon hade saknat mig :-) lite lättare på helgen inget städ el. tvätt,men vi har köket då igen.Tur att vi får mat från endivo.Igår hann vi på kalas ti stan,gjorde lite läxor,promenad.Å nu i morn ha ja laga bort mera läxor,nu kokar maten och jag far till 14 idag i jobb,första kvällskiftet.Å ett litet minus kom det fast fusk och mindre motion denna vecka...-300 g. de får duga!


onsdag 5 september 2012

mitt nya jobb

Så had de två första inskolningsdagarna farit,varit intressant,roligt,att lära känna nya människor som personal,och de boende,alla olika rutiner och mediciner,morgon bestyr,vem som är vem...19 namn att lära sig :-/ men de har gått riktit bra!De e så trevliga tantor som ha tagit i hand o välkomna mig så mycket o hoppas ja ska trivas där.Ska ju ändå var som en riktig personal och få vara ett år där och få mera erfarenheter :-) Många olika sjukdomar att lära sig,städning,tvättning,och olika progam som jumppa,kara cafe,bastu,bingo :-) När man gjort allt efter maten som idag satt ja mig ner med några och bara prata så lär man känna dom bättre.Fina rum och hela stället så mysigt.Har en känsla av att ja kommer att trivas så bra!Nu väntar två lediga dagar,blir helg jobb men bara 6 h. dagar så det blir nog som en mjukstart denna vecka,men på lördag är vi bara två som det ska vara får pröva på att göra lite själv.Roligt att pröva på att skifta lite,och hinna med läxor och hushållet lite.Blir att 85 % dessutom så måste klämma in ett skifte till på listan nu...
Nu lite tv och bara vara,o vänta på mannen i mitt liv <3

söndag 2 september 2012

OJ

oj oj vilken fart å vågen nu fast fusk i helgen :-) nåja he ju bra,måst börja prova byxor nu snart går de på mig!! :-) Idag är jag arbetsökande som det heter så fint,i morgon börjar mitt första morgonskifte då på nya jobbet.Skall tvätta lite fönster idag och ta det lungt bara.

Foton :-)