måndag 30 december 2013

Snart nytt år!

Dit for den julveckan med en superfart!!!Svichhh.....
Jobbade måndag kväll,julaftons morgon,och fixade julmat åt oss på eftermiddan,sen for vi Sandsund och firade julafton där med kaffe och julklapps öppning,de flesta paketen for ju till den minsta i familjen :-)
På juldan var jag ledig och då blev det julmat i Krombi-mums!
Hade kväll på jul2dan och på fredag eftermiddag var det cafe besök med två kompisar,sen var det vak nätter fredag-lördag,det var lungt första natten,de sov efter julstressen tydligen ;-) Julkaffe hos svågern plus fru på lördag efter att jag sovit en stund.Natt två mellan lördag-söndag gick också bra och det var nästan lika tyst och stilla då.Bra vak sällskap båda nätterna oxå :-)
Skönt att får sova efter två nätter,man blir vimsig och nu har jag sjuk rygg av att sitta/ligga :-(
 Julklappar blev det oxå i år:Elvisp,ny mus till datorn,datum klossar,blommor,choklad,duk,glögg flaska :-)
Gubben fick en dvd,presentkort,mössa.

Nu borde jag fixa lite hushållet och fara o handla lite mat till det tomma kylskåpet,nyårsafton i moron och den blir firad i Lappfors hos syrran :-)
Ny jobb lista börja idag,två skift denna vecka :-) Nyårsdagen kvällen och morgon den 2.1,ledig helg!

söndag 22 december 2013

Julhälsning!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till alla nära och kära,blogg läsare och vänner :-)

Den lediga helgen

Igår:Sovmorgon,ti stan på ärenden,shell på kaffe,ti svågerns med blomkorg,ti hedbo me julblomma åt "fammo",ti vännerna på kaffe och en julklapp åt söta tösen deras :-) Hem och sen på pizza på Kaabi,och leverans med klapp åt några vänner där.
Idag:Städning av huset,tvätta kläder,städa åt Sindy så länge hon var o jaga,sökte fram tomtar till trappan och la ut mat till fåglarna,fixat mat,duschning och fått/levererat julklappar åt vänner här i byn :-)

Dit for den helgen,så nu väntar en jobb vecka,med K,M,(sandsund på kvällen),L.(krombi på mat),K.,Fredag kaffe i kaabi med V. och B.,nattvak och Lördag på julkaffe till svågern i stan,nattvak igen.
Julklappar fixade,städning ok,julmat ok(påfyllning i morgon före jobbet),julmys i huset ok :-)

onsdag 18 december 2013

Onsdag

Lediga dagen igår gick fort,sov länge var helt slut efter kvällskiftet på måndan var stressig kväll :-/
Igår blev det mest hushållsfix,kläd tvätt,paketering av julklappar,besök av fosterföräldrarna,läste ur en bok,fixa mat,var ti bibban på kvällen och ti mysinge ett varv.
Fått sålt lite loppis saker på fb,å flera intresserad nu just av olika saker :-) Bra ti bli av me saker!
En fin dag igår var det.ända som saknades var snön!
Sovit dåligt i natt,haft värk i ryggen och haft varmt o kallt om vartannat :-(
Blir kvällsjobb idag 14-21,i moron 7-13 måste ti posten efter nå paket och handla lite i moron,på fredan har ja å 7-13,ska råka en efter jobbet som var intresserad av en jacka.Sen är det ledig helg :-) Blir städning och bara vara inför julveckan med jobb och julmat och julkaffe!
Lärt mig nya telefonen  nu o finns på instagram nu oxå :-) foton på katter mest!

måndag 16 december 2013

Ny vecka!

Måndag,ny vecka,sista veckan före julen.De e väl nu folk stressar och städar och springer på stan som en dåre,och fixar det sista :-/  Skönt att inte behöva det tycker jag,bra att man jobbar denna vecka och nästa så man behöver inte städa och hålla o på som en dåre ;-)
Pynta lite förra veckan och det räcker med det.Tänkte städa ett varv i helgen,och handla så får det vara bra.
I fredas var vi till Kokkola ett varv,fick några klädesplagg köpta till julklapp,och hårfärg,julpapper,och smått och gott,en telefon kom jag även hem med :-) Abc mat och arnolds munk oxå!
Har paket på posten att hämta oxå,så i morgon e de ti paketera paket klart!
Jobbade i lördags på morgonen,stress skiftet på helg mornar :-( Vi var på julfest på kvällen och fick god julmat och en trevlig kväll.Igår hade jag kvällskifte och hade medicin ansvar,äntligen en gång igen!Så sällan det blir så bra att få nångång!Enklare på kvällen förståss men ändå!
Denna vecka K,L,K,M,M,och ledig helg :-) Hoppas på att ryggen håller ihop,blivit värre nu den senaste veckan :-( Ny lista fick vi redan oxå,en lustig lista med 8 h. dagar och 11 dagar ledigt,och ett stort ? efter 19.1 då listan slutar :-/ Den som lever får se.....
Å var är julvädret,snö och -5  tack!


onsdag 11 december 2013

Fotodax :-)

Tomtemor och tomtefar

Lite mera i hörnan har kommit upp


Ingen julkrubba i år,blev ett tomtebord i stället

Å slingor i år i glasvasar

Kammarn

Vi e oxå med

Titta ut titta ut en minut!

Dagens bild julkatten Ariel

Fin himmel onsdag e.m.

Å blixthalka :-(

Fint!

Dagens Findus :-)

tisdag 10 december 2013

Hå-hå!

Det blev nog lite för många timmar i jobb förra veckan för mig,7 skift på 6 dagar,ett dubbelskift på fredan,och ännu upp till lördas morne,var int riktigt me nå mera då :-) Hade huvudvärk hela söndan,vi var ti krombi på e.m. kaffe,och o äta till myso på kvällen,slapp o slö blev man!
Men det gick bra alla skift,även de två på f.d jobb stället mitt,roligt att råka mina klienter :-)
Nu e det jullistan som gäller då,denna vecka lätt vecka:L,L,L,kväll,L,morgon,kväll så det ser bra ut :-)
Borde få nyårslistan på fredan oxå,vet inte om fortsättning ännu heller efter 19.1 ? :-/

Igår var det sovmorgon,frissa besök till Socklot,ti stan o förde ett papper från ett ställe till ett annat,var och handla julkort,hem fort för folk var ju mer än galna i stan suck!Ingen parkering,folk överallt och går som de vill!Hemma bet. av räckningar,tvätta kläder,plocka i diskmaskin,och plocka lite här,var ti myso på kvällen på kvällskaffe och slapp och slö sen bara.

Förra veckan gick så fort hann inte alls med med nåt extra,nå vi had ju glögg fest på torsdag kväll med taco och skink paj,sallad,och glögg eller kaffe med pepparkaka och choklad,ca. 30 st. byysboar som samlades till en rolig kväll :-) Mycket nytt folk-roligt!

Var kallt igår kväll,-20 brrr....idag blåser det och kommer lite snö,e -5 nu bara.Katterna vill vara inne helst och sova :-) Dax att börja byta gardiner här i vardagsrummet nu och julpynta lite!

torsdag 5 december 2013

jobbar och jobbar....

Det blir glöggfest ikväll med byysfolket vid samligshuset,med lite mat,glögg och trevlig samvaro :-) Tyvärr ska jag upp från morgonen då jag  jobbar dubbelt i moron så det blir en kort kväll men men.....

måndag 2 december 2013

Lite foton från helgen!

Stakana i fönstri

Fint väder

Å röö gardine på sin plats

Snön e här!


Fint men blåsigt!

December månad e här nu!

Ny månad,ny vecka,de e måndag idag den 2.12 och nu e de inte långt till jul!
Idag har jag hoppat in på fd. jobbet i Sandsund,kul att råka alla och de tyckte tydligen det oxå :-) Skall på fredan ännu å ett skifte dit.Blir många jobb dagar denna vecka,men en dag i taget så går det nog bra! :-)
Nästa vecka har jag flera lediga dagar,blir att ställa till jul,och pynta då,ev. baka nåt.
Helgen gick i rasande fart,slöat och slappat,bytt gardiner,inget speciellt fast det vara lilla jul och allt!
Suttit med hopen den trevliga räckningens högen,tänkt tå man sku bara betala och he sku finnas pengar i överflöd nångång,i alla fall till jul ;-) de e ju dessa klappar oxå i år igen...

Fick höra idag att jag är så smal,e ju tur de syns ;-) fast ja ha fuska med godis i helgen :-( Svårt nu just med julgodis och julfester och annat gott som slinker ner...men men lite motion på det så,borde fara på jumppa idag!!!Blir julledigt snart så!

Första advent