onsdag 29 januari 2014

Från dagens promenad

Gick mot Vannäs och vid bäcken till höger finns en stig som går efter bäcken


på andra sidan bor vi

Murken gammal bro som man får balansera sig över

Längst bort finns bron och nykaabivägen

Å här kom man ut i viken som det heter


bild tagen från bron i stället så längst borta gick jag för en stund sen
Dag tre och ww points går fin fint :-) Tre promenader avklarade redan denna vecka!Klapp på axeln,duktiga jag! :-) Perfekt väder,-9 och sol och härligt i skogen!
Ledig idag och en slapp dag,varit ti stan ett varv bara,promenad nu,blir att fixa nå mat och bara vara ikväll,gubben ska på nå jägar jutto så :-)

måndag 27 januari 2014

Ny vecka!

Invägningen gjord,landade på 76,7 kg.Ok!Ca. 7 kg. som skall bort då!Låter inte som mycket,men tar nog en tid.Alltid första veckan som vätskan far o då känns det bäst,men så länge det far nedåt!
Tog just en kort promenad i kall blåst,så orkar man jobba hela kvällen!Bra att få luft i hjärnan! :-)
Blir att göra lite mat nu och äta,hinna i handla före jobbet oxå.Börjar 14.07 rolig tid!
Veckan som kommer ser ut så här:K,M,L,L(om inte inhopp),K,M,M.
Äta rätt och promenader,blir längre på lediga dagarna!Jepp nu e vi på G. Eller hur? :-)

söndag 26 januari 2014

Nu får det vara färdigt!!!

Häftet e framsökt och ww häftet,i morgon blir det invägning och en spark i röven att börja o på,min rygg håller inte mera nu!!!Nu ska det bort!He blir int ti na om ja int börjar nu!Tre promenader i veckan minst och äta enligt points jepp!!!


Typ!! :-)

lördag 25 januari 2014

Lördag!

Ledig idag då,det gick bra på jobbet igår kväll fast det kändes nästan obekant till först men flera klienter fråga var jag hade varit :-) Tyvärr e flunssan i farten o däckat flera st. och ur personalen oxå :-( Det e ju dessa tider nu så.Fick skriva på två avtal ett på 50 % fram till 23.2 och sen från 24.2 blir det 100 % då får man prova på det och det betyder mera lön oxå :-) Känns helt bra!Har avtal till 30.4,men borde väl nog få lämna efter det å för då kommer ju semester tider igen....
Har bytt gardiner i köket,och diskmaskinen går,ska ordna lite papper i "kontoret" och sen bara slappa,det blåser svinkallt ute men kanske man vågar sig ut på en kort promenad.
Borde verkligen söka fram ww häftet nu och när man börjar jobba heltid borde man ha mera energi o ork!
För att fira att man fick heltid blev chips o choko platta igår :-/ men på MÅNDAG!!!! :-)


fredag 24 januari 2014

Jobba jobba!

Det blir jobbet om en timme då!Blev inringd igår till ett extra kvällskifte :-) Känns som hundra år sen man  var dit!Över en vecka sen :-O å då vaka jag så ett vanligt skifte var söndan före det,ho-ho!Bra att man behövs!I morgon blir det ledigt i alla fall,för sen har jag tre skift på rad och jobbat mycket denna vecka så.
Blir pyssel här hemma då,och en promenad blir det oxå i morgon!
Jepp ska ställa mig o far ut till kanierna oxå före!

Idag är det ett år sen vi miste vår Salli oxå,ett år går snabbt.Å vi saknar henne men nu har nog intresset vacknat till en ny hund :-) Kanske en tax?


onsdag 22 januari 2014

Ledig dag och sol :-)

Det är sånt vackert väder nu,solen e upp varje dag och strålande vinterväder,de nu man ska njuta!Blev en timmes promenad idag i skogen,såg harspår och rådjur,räv och ev. älgspår :-)
Har L på listan hela veckan,eftersom e bara halvtid nu några veckor men blev väckt på måndas morgonen med ett samtal om inhopp till mitt gamla jobb :-) Var mån-tis. där som vik.,roligt att råka alla och var ju van  i huset o det var som förr :-) Idag behövdes jag inte där och fick vara ledig och inga andra samtal heller från riktiga jobbet,men nu på eftermiddan ringde förman igen så de behöv mig i morgon ti Nykaabi :-) Kul!
Får vara flexibel och snabb när det gäller inhopp,men he komber ju penga o he behövs varje dag!
Bra att man behövs,vikariebrist överallt men ändå sku de int få ta in nån!
Fixat hushållet idag,tvättat kläder och varit ut o gå,och nu borde man fixa nån kvällsmat.
Funderar hårt på att söka fram ww häftet tibax nu så ja sku få nån början och kick,för det fuskas hela tiden och jackan stramar över röven,och flåset pust.... :-(

Vår fina Ariel röd som räven :-)

Den blommor den bara :-)

Januari väder

Njuter av solen :-)

-10 grader och sol


Åh ja båda var ut en timme :-)


Fint i skogen nu!



Kan det bli vackre nu?

söndag 19 januari 2014

Vinter vädret fortsätter!

Vilket väder vi har med -20 nästan hela veckan har det varit och strålande sol!
I fredas var det en stassresa på agendan,tanka bilen och for o hälsa på vännen H. o söta dottern Milja <3 Gosigt med småttingar :-) Var sen och handla lite mat och hem till älsklingen som kommit hem från sin rehab. resa :-) Det blev tortilla och chokladkräm med grädde och gos den kvällen :-)
Igår var vi slapp och slö,brodera en stund och tv tittande och på kvällen var vi ett förlovnings kalas som var en upplevelse,min "lillebror" och hans blivande fru från Afganistan hade en underbar fest med god mat och en stor tårta,dans och dikt och glada människor :-) Å fin brud har han fått verkligen!
Ska man våga sig ut en stund nu månne?

torsdag 16 januari 2014

Vinterfoton och Sindy

Puppe puppe hare

Massa spår och skit under sovrums fönstret från i natt

Pilträdet i sin vinterskrud

Ariel fryser

Från gården idag 16.1








Sindy på insidan

Sprang i full galopp genom huset o skällde och....


mattorna flög!!!!!!


Vinterväder!

Hå hå man blir så vimsig i skallen efter vak nätter,men har sovit som en stock i natt och det känns bra :-)
Båda nätterna gick bra fast de e ju väldigt olika alla nätter,jobbiga saker kan hända oxå :-( men sånt e livet att jobba som vårdare och med äldre människor,de e livets gång!
Nu e det ledigt som gäller :-) Sköna saker!
Har gubben borta denna vecka oxå,så vi har myst o sovit länge idag kissorna o jag :-)

Det e riktigt fint vinterväder ute nu,-15 och vitt i träden,borde gå ut o fota!Varit kallt hela veckan,var osäker om bilen skulle starta på morgonen då ja sku hem men den gick fint!
Man äter så konstigt när man har natt,och alla rutiner far åt skogen!Men nya tag nu och äta bra,godis e borta nu så peppar peppar att man orkar hålla sig nu!!!Varit på korta promenader redan denna vecka.
Motivationen e borta att försöka men vi tar det som det kommer.Har ju en hund som gärna vill ut o gå bara de sku bli lite varmare för hennes tassar :-)
Nu ska ja ta tag i hushållet!Ikväll blir det årsmöte.Tror det blir en hemma dag oxå.I morgon måst jag o handla lite och tanka bilen i alla fall.

lördag 11 januari 2014

Lite foton oxå!

Lat katt idag då det är kallt ute :-)

Rea fynd i Kokkla från förra veckan

Rosa tossor

Mys byxor

 Missan oxå trött idag

"Ny" byrå i hallen

Dagens bild,vinter och snö

Å äntligen minus!

Nytt år ny start?

Jobbat måndag-torsdag 8 h. dagar,fick ryka in en dag som baderska och varit en tuff vecka på alla sätt och vis,men de e livets gång det som sker,och fortsättning fick jag fast bara ett 50 % kontrakt med möjlighet att hoppa in skiften de e bara en kort tid sen kommer vinterledigheter :-) Så nog ska det rulla o på i alla fall.
Ledig igår och idag:Fått bort städat julen,städat,tvättat kläder,varit o shoppa nya ytterbyxor på 30 % rea,även gubben tog en dräkt,igår kväll var vi på bio t.o.m. hundraåringen :-)

Vintern kom,minus grader och snö igår,och fortsättning idag :-)
Kissorna blev förskräckta av detta väder,vill helst bara vara inne o sova nu.Ariel fick små stenar under tassarna som fastna :-)

Vägde mig förra måndan och blev förvånad att de inte hade farit allt för mycket upp :-) Fast de e nog 6-7 kg. som ska bort nu!Bara jag sku koma i gång nu och slippa sötsuget,men var e motivationen?Kanske på måndag då man har några dagars gubb fritt :-) Svårt efter denna jul med allt godis,och sånt.
Hade på steg räcknare i måndas på kvällen:7326 steg ca. 6,48 km. på 8 h.,tisdan fick jag 9155 steg och 8,41 km.,onsdan 7743 steg och 7,17km.Så visst får man motion på jobbet ;-) bara man skippar allt bulla,godis och chips och äter som man skall! Nya tag!!!

torsdag 2 januari 2014

Nyåret :-)

Middag för fyra

Sallad

Taco paj :-)

Ost kaka så gott!

En cider blev det

Paret Högberg

Skålade in det nya året :-)

Syrran o. hennes sambos hus

De hade lagat faklor hela vägen upp till huset

Viivi va å med ;-)